Wim Pijlman

Contact

Wim Pijlman
fam.pijlman@home.nl

Wim Pijlman

Raadslid en partij-/fractiesecretaris

Al 40 jaar bij de RVP, waarvan 22 jaar als raadslid.

 

Wim is momenteel met zijn 74-jarige leeftijd de Nestor van de Rucphense Volkspartij. Sinds 1 mei 1996, na het afscheid van wijlen gemeenteraadslid Jan van Ginneken uit Sprundel, is Wim toegetreden tot de gemeenteraad van Rucphen. Na een raadsperiode van 6 jaar, heeft hij tijdens de oppositie-periode van 4 jaar voor de RVP voornamelijk het burgerlidmaatschap op het beleidsveld van de Maatschappelijke Aangelegenheden bekleed. In 2006 tot en met heden 2022 is hij wederom door met name de inwoners van Rucphen, met voorkeurstemmen tot gemeenteraadslid voor de RVP gekozen.

Wim is geboren op 4 november 1947, als oudste uit een gezin van 4 kinderen, in de Haarlemmermeer, onder de “landingsbaan” van Schiphol. Het gezin Pijlman moest verkassen vanwege uitbreiding van de havens van Amsterdam, naar Brabant, waar zij zich zettelden in Etten-Leur. Na leergangen gevolgd te hebben op ULO scholen in Amsterdam en Etten-Leur, is hij na zijn studie werkzaam geweest als assistent-accountant en uiteindelijk als boekhouder(in loondienst) een vaste baan vervulde, wat hij heden ten dage als zzpér nog steeds ambieert. Na zijn verplichte dienstplicht te hebben vervult is hij in 1972 getrouwd met zijn Rina en hebben in Rucphen hun wortels gelegd middels twee geweldige zonen, waar zij heden ten dage met twee mooie kleinkinderen zijn verrijkt.

In het Rucphense heeft Wim zich geuit tot een gemeenschapsmens in hart en ziel en staat open voor de Rucphense gemeenschap, waarvoor hij in 2009 een koninklijke onderscheiding ontving voor zijn vele verdiensten binnen de samenleving.

Binnen de RVP wordt Wim alom gewaardeerd om zijn tomeloze inzet voor de partij. Hij bekleed al sinds 1984 de bestuursfunctie van partijsecretaris van de RVP. Dankzij Wim zijn de fractie- en ledenvergaderingen van de RVP altijd keurig voorbereid. Wim is de “stille kracht” achter de RVP.

In de komende raadsperiode wil hij graag zijn werk als gemeenteraadslid blijven voortzetten voor het wel en wee van de inwoners van de gemeente Rucphen, met een speciale opdracht, dat iedereen zich veilig moet kunnen voelen in onze mooie “groene” gemeente Rucphen.