Ad van Loon

Contact

Ad van Loon

Middelvaart 2
4715 ES Rucphen
avloon@kpnmail.nl

Ad van Loon

Fractievoorzitter

Al 9 jaar bij de RVP.

Sinds 2014 zit hij voor de RVP in de gemeenteraad van Rucphen en is hij fractievoorzitter van de RVP-fractie. Daarvoor is hij in de periode 2006-2010 wethouder geweest voor de PvdA. Na een vertrouwensbreuk met zijn fractie is hij eind 2008 teruggetreden als wethouder. Vrij snel na de breuk met de PvdA is hij door wijlen Jos Schijven gevraagd om toe te treden tot de RVP. In de periode 2010-2014 was hij commissielid voor de RVP in de commissie Maatschappelijke Aangelegenheden.

Zijn wortels liggen in Kruisland (gemeente Steenbergen), maar hij is als 38 jaar getrouwd met Wilma Hendrikx uit Rucphen. Samen hebben zij vier zonen en inmiddels één kleindochter en nog twee kleinkinderen op komst. Hij woont al sinds 1993 in Rucphen. Hij heeft jarenlang gewerkt in de sector zorg en welzijn: eerst als jongerenwerker in Tilburg, daarna als sociaal cultureel werk in de gemeente Rucphen en van 1990-2006 bij de Sociaal Pedagogische Dienst Breda, wat in 2000 werd omgevormd tot MEE West-Brabant. Daar vervulde hij de functies van consulent vrijetijdsbesteding en later manager integratie en innovatie.

Daarnaast is hij al jaren actief als vrijwilliger bij Radio Rucphen FM waar hij momenteel elke week op zaterdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur het nieuws- en actualiteitenprogramma Couleur Locale presenteert voor de gemeenten Rucphen en Steenbergen. Verder is hij nog sportverslaggever bij wedstrijden van NAC Breda voor 076radio.nl en was hij jarenlang voorzitter en presentator van het Sportgala Rucphen en was hij 7 jaar secretaris van voetbalvereniging RSV in Rucphen, waar hij nog steeds actief is als clubscheidsrechter.

In de volgende raadsperiode wil hij graag gemeenteraadslid blijven en wil hij zich blijven inzetten voor het wel en wee van de inwoners van de gemeente Rucphen, met speciale aandacht voor zorg, welzijn en sport.