Contact

Ad van Loon
avloon@kpnmail.nl

Ad van Loon

Fractievoorzitter

Al 13 jaar bij de RVP.

Sinds 2014 zit hij voor de RVP in de gemeenteraad van Rucphen en in de periode 2014-2018 was hij ook fractievoorzitter van de RVP-fractie. Daarvoor is hij in de periode 2006-2010 wethouder geweest voor de PvdA. Na een vertrouwensbreuk met zijn fractie is hij eind 2008 teruggetreden als wethouder. Vrij snel na de breuk met de PvdA is hij door wijlen Jos Schijven gevraagd om toe te treden tot de RVP. In de periode 2010-2014 was hij commissielid voor de RVP in de commissie Maatschappelijke Aangelegenheden.

Zijn wortels liggen in Kruisland (gemeente Steenbergen), maar hij is als 42 jaar getrouwd met Wilma Hendrikx uit Rucphen. Samen hebben zij vier zonen en inmiddels 3 kleindochters, één kleinzoon en nog twee kleinkinderen op komst. Hij woont al sinds 1993 in de gemeente Rucphen. Hij heeft jarenlang gewerkt in de sector zorg en welzijn: eerst als jongerenwerker in Tilburg, daarna als sociaal cultureel werk in de gemeente Rucphen en van 1990-2006 bij de Sociaal Pedagogische Dienst Breda, wat in 2000 werd omgevormd tot MEE West-Brabant. Daar vervulde hij de functies van consulent vrijetijdsbesteding en later manager integratie en innovatie.

Daarnaast is hij al jaren actief als vrijwilliger bij Radio Rucphen FM waar hij momenteel elke week op zaterdagmiddag tussen 13.00 en 16.00 uur het nieuws- en actualiteitenprogramma Couleur Locale en een aantal muziekprogramma’s presenteert. Verder is hij nog sportverslaggever bij wedstrijden van NAC Breda voor 076radio.nl en was hij jarenlang voorzitter en presentator van het Sportgala Rucphen en vervulde hij 7 jaar de functie van secretaris van voetbalvereniging RSV in Rucphen, waar hij nog steeds actief is als clubscheidsrechter. In 2018 verruilde hij zijn woonplaats Rucphen voor Sprundel, waar hij ook actief is als bestuurslid bij de KBO en secretaris van Stichting Molen De Hoop.

In de volgende raadsperiode wil hij graag gemeenteraadslid blijven en wil hij zich blijven inzetten voor het wel en wee van de inwoners van de gemeente Rucphen, met speciale aandacht voor zorg, welzijn, cultureel erfgoed, senioren en sport.