Martien de Bruijn

Contact

Martien de Bruijn
mdb@ziggo.nl

Martien de Bruijn

Al ruim 16 jaar bij de RVP

 

In 2006 is Martien op 24 jarige leeftijd gekozen tot raadslid en fractievoorzitter van de RVP. Op 7 april 2010 heeft hij zijn studie Recht & Management aan de Universiteit van Tilburg cum laude afgerond. De volgende dag, 8 april 2010, is hij benoemd tot Wethouder in de gemeente Rucphen voor de RVP.

In zijn tweede periode van 2014-2018 als Wethouder had hij in zijn portefeuille Onderwijs, WMO, Jeugdzorg, Participatiewet, Financiën en het project Omleidingsweg.

Vanaf 2018 was Martien wethouder met de portefeuilles Loco burgemeester, Participatiewet, EZ, Sport, Onderwijshuisvesting, Volkshuisvesting, Grondbedrijf, Project omleidingsweg, Project Binnentuin.

Martien is geboren en getogen in St. Willebrord. Zijn werkzame leven is hij, na het afronden van de HAVO, op 16-jarige leeftijd begonnen in de Pallethandel van zijn vader. Als avondstudies heeft hij de opleiding Management Economie en Recht aan de Avans Hogeschool afgerond in 2006. En in 2008 de Masterstudie Strategisch Management aan de Avans Hogeschool.

Hij is getrouwd en de trotse vader van een dochter. In zijn vrije tijd houd hij varkens, koeien en kippen op Boerderij De Lage Zegge. Daarnaast fietst hij graag op een racefiets en is voorzitter van fietsclub TC Rust-Wat in St. Willebrord.

Martien is per 1 januari 2022 gestopt als Wethouder. Als lijstduwer zal hij de RVP zoveel mogelijk ondersteunen en hiermee zijn opgedane kennis en ervaring van de afgelopen jaren, in te kunnen zetten voor de mensen van de Gemeente Rucphen.